10.08
27

BCA

Beton celular autoclavizat care este un material pentru constructii cu o structura poroasa, obtinut dintr-un amestec de nisip, ciment, var, ghips, apa si generator de gaze. BCA-ul este supus unui tratament termic în autoclava la presiune si temperatura ridicata. Este caracterizat prin greutate volumetrica mica, rezistenta mecanica foarte buna la compresiune, întindere si înconvoiere, capacitati izolante termice si fonice de exceptie.
BCA-ul de zidarie se utilizeaza la realizarea de pereti portanti ai cladirilor cu numar redus de niveluri (P...P+2) precum si pereti exteriori neportanti pentru constructii civile si industriale inalte. BCA-ul de zidarie GBN 25 se utilizeaza numai la peretii interiori si exteriori neportanti ai cladirilor cu structura de rezistenta din beton armat.
Nu se foloseste la: pereti portanti , fundatii, pereti subterani, socluri sub nivelul stratului orizontal de hidroizolatie, canale, cosuri de fum, in medii cu agenti chimici agresivi.
BCA-ul de zidarie GBN 35 se utilizeaza la realizarea de pereti exteriori si interiori portanti si neportanti ai cladirilor de locuit si social culturale cu numar redus de niveluri - P, P+1E, pana la P+2E - si deschideri intre peretii portanti de 1-6 m, la realizarea de pereti exteriori si interiori neportanti pentru constructii multietajate cu structura in cadre din beton armat, la realizarea de pereti antifoc si pereti rezistenti la foc, precum si la realizarea peretilor cu o umiditate a aerului de maxim 60% si medii neagresive sau agresivitate chimica scazuta.
BCA-ul de izolatie se utilizeaza la lucrari de izolatie termica si fonica a panourilor din beton si la izolatia planseelor folosite la terasele blocurilor.
Elementele din beton celular autoclavizat pot fi folosite în toate zonele climatice ale tarii.
Zidurile construite cu BCA asigura singure termoizolatia necesara, nemaifiind nevoie de materiale suplimentare se executa rapid zidaria; dimensiunile unei bucati de BCA echivaleaza cu 10 caramizi standard BCA-ul este material productiv, fiind masiv dar usor poate fi pus in opera cu consum redus de manopera si mortar fiind un material complet mineral este ignifug. Limitele de rezistenta la foc a elementelor din BCA sunt in conformitate cu prevederile STAS 7771/1981 BCA-ul este un material ecologic, nu este toxic, nu polueaza mediul inconjurator. Produsele din BCA au caracteristici fono-absorbante deosebite; asigura o izolatie fonica mai buna comparativ cu alte materiale pentru constructii.
BCA-ul permite realizarea de finisaje variate produsele din BCA au absorbtie redusa de apa si prezinta o rezistenta ridicata la cicluri succesive înghet-dezghet operatii ulterioare ca taierea, gaurirea, frezare, realizarea instalatiilor îngropate în zid, se realizeaza cu usurinta si ieftin, fara ca blocul sa fie spart avand coeficient de conductivitate termica mic, pierderea de caldura din interiorul cladirilor executate din BCA, catre exterior este redusa fiind material executat cu diferite clase de rezistenta se poate folosi combinatia optima dintre capacitatea de termoizolatie, rezistenta la compresiune si grosimea zidurilor cladirile din BCA asigura un climat placut si maximum de confort prin eliminarea riscului aparitiei condensului - sunt racoroase vara si calduroase iarna dimensiunile variate faciliteaza simplificarea proiectarii - se realizeaza toate tipurile de zidarie material cu capacitate termoizolanta buna chiar in cazul unor pereti subtiri, ignifug si izolant fonic, conduce la reducerea costului final al lucrarii prezinta siguranta la manipulare si transport, datorita livrarii pachetizat, paletizat si infoliat in folie termocontractibilaBCA-ul de izolatie se utilizeaza la izolarea peretilor exteriori de beton armat, la izolarea planseelor si a acoperisurilor.
Folosirea placilor de termoizolatie nu este permisa acolo unde ele ar fi expuse actiunii directe a umiditatii, la elementele a caror alcatuire permite acumularea umiditatii datorita condensului, la temperaturi ridicate sau in medii chimic agresive.


Data: 2008-10-27 | Categoria: Produse | Comentarii (3)

Comentarii (3):

iuliu popovici a zis:

Aş dori să ştiu dacă mortarul se pune orizontal dar şi vertical ntre blocurile de bca.

Gabi a zis:

la o casa parter de 10/12 cu 3 camere si salon cu inaltimea de 2.6 trebuie sau nu stalpi de rezitenta sau numai grinzile de rezistenta si cat trebuie sa fie rezistenta la elevatie ma refer la adancime si fier.

Gabi a zis:

cum se face structura de rezistenta la o casa parter de b c a de 10/12 cu tavan de lemn si acoperis normal as dori mai multe detalii pe email,multumrsc mult pentru oricare detaliu.Comenteaza si tu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi facut public daca nu doriti)
DA NU
Imagine: (codul este CASE-SENSITIVE)
(introduceti codul din imagine)

Categorii articole

Ultimele articole

Data: 2012-10-05

Caramida in arhitectura organica

Dupa mai bine de 20 de ani de studiu al muncii lui Frank Lloyd Wright, Dan si Dianne Chrzanowski, ...

Data: 2012-10-04

O caramida, un morcov si un pumn de piper

Mod de operare: Te duci in padure si pui caramida intr-un loc deschis, unde poate fi observata cu...

Data: 2012-10-04

Bula si vaca

Vine Bula la doctor. Domnule doctor mi-a spart capul. -Cine? -Vaca. -Pai cum? -I-am legat o caramid...

Data: 2012-04-25

Ford Explorer Lego

Toamna trecuta compania Ford aproape a atins perfectiune artistica cu cu noul model Explorer real...

Link-uri


Realizat de
Stoc Digital Studio